Persoonilood
08.05.17

Antvärk Phred Kaufman (õlleguru, Jaapan)

TCBW- l leidus rohkeid värvikaid õllesid ja veel rohkem värvikaid inimesi. Kahepäevasel festivalil hakkas aga eriti hästi silma pikk, valge habeme ja lõbusa tujuga õllesõber, kes kandis mõlemal päeval silmatorkavalt absurdset õllesärki. Lähenesime talle ja küsisime, et kes ta on ja kust ta tuleb. Vastused olid kohati üllatavad.

Nimi: Phred Kaufman

Vanus: 64

Amet:  Omab õllebaari ja on Jaapanis erinevate õllede maaletooja.

Kogemus aastates: 37

Kuidas sai sinust õllede maaletooja (Jaapanis) ?

Kogemata. Mu sõber läks puhkusele ja palus, et ma töötaksin tema ettevõttes müügimehena. Mõne aja pärast, kui ma olin müünud tohutu hulga kohvi ja veel suurema hulga õlut avastasin ma, et mul on müügitööle annet. Lisaks puudus mul soov jaapanlastele inglise keelt õpetada, seega õllemaailmast sai mu kodu.

Mis on sinu ameti suurim väljakutse?

Minu töös ei ole suuri väljakutseid. Pigem palju väikesed. Nad on küll tüütud, kuid mitte võitmatud.

Kui sa ei oleks õlleguru, siis mis tööd sa teeksid?

Ma oleks giid, sest mulle meeldib reisida ja rääkida. Giidid teevad mõlemat.

Mis on sinu hobid?

Ma joon õlut ja ma reisin. Tihti käivad need käsikäes.

Mis on sinu töö juures kõige kütkestavam? Miks sa seda teed?

See on väga hea viis, kuidas maksta arved ja lõbutseda samaaegselt. Pluss on mul alluvad, kes nagu minagi, peavad oma perekondi toetama. See on üpris motiveeriv faktor.

Kas sul on lemmikõlu või -siider?

Muidugi mitte. Sa nagu küsiksid minult, et milline laps on mu lemmik. Isegi kui sul on lemmik, siis sa ei ütle seda. Mul ei ole küll lemmikut, kuid mul on kõrini, et IPA on juba aastaid pagana “Flavour of the Month”.

Peale intervjuud selgus ka tõsiasi, et Eestisse ja TCBW-le kutsus teda meie oma superstaar Baruto ehk Kaido Höövelson. Nimelt olla nad Jaapanis tutvunud ja on praegugi veel head sõbrad.